Eczacı Odaları Yönetici Eğitimi Seminerleri Sona Erdi

 

3-5 Nisan 2014 tarihleri arasında Bolu’da gerçekleştirilen eğitim seminerleri sona erdi. Toplantıya 30 konuşmacı farklı konularda sunumlar gerçekleştirdiler.

 

  

 

 

Eğitimlerin üçüncü yani son günü TEB Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran’ın moderatörlüğünde ‘İlaç AR-GE ve Ruhsatlandırma Politikaları’, ‘İlaç Fiyatlandırma Politikaları’, ‘İlaçta Geri Ödeme Politikaları’ ve ‘Türkiye’de İlaç Tüketim Alışkanlıkları ve Sağlık Okuryazarlığı’ konularında seminerler gerçekleştirildi.‘İlaç AR-GE ve Ruhsatlandırma Politikaları’ seminerinde TİTCK İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Yılmaz, TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uzbay ile İEİS Genel Sekreter Yardımcısı Uzm. Ecz. Canan Kutsal konuşmacı olarak katıldı.

Hemen ardından başlayan ‘İlaç Fiyatlandırma Politikaları’ başlıklı seminer de ise TİTCK Fiyat, Mevzuat, Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Akif Akbulat, Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehtap Tatar, İEİS Genel Sekreteri Turgut Tokgöz ve AİFD Genel Sekreteri ve Yürütme Kurulu Başkanı Osman Kara konuştu.

 

 

                    

 

                             

Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören ‘İlaçta Geri Ödeme Politikaları’ semineri de, SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, TEB Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun Kızılay, İEİS Genel Sekreter Yardımcısı Ecz. Halil Tunç Köksal, AİFD Pazar Erişim ve Sağlık Politikaları Direktörü Dr. Yavuz Sılay ve TİSD Genel Sekreteri Ecz. Kemalettin Akalın’ın sunumlarıyla gerçekleşti.

                 

 

         

 

 

 

TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar ‘Türkiye’de İlaç Tüketim Alışkanlıkları ve Sağlık Okuryazarlığı’ başlığı altında oldukça kapsamlı bir sunum yaptı.

Eczacı Odaları Yönetici Eğitim Seminerleri 2’nin son paneli ise ‘Dünyada ve Türkiye’de İlaca Erişim: Fiyat, Bulunabilirlik, Alınabilirlik’ oldu. Birbirinden değerli panelistlerin katılım sağladığı panelin moderatörlüğünü TEB Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun Kızılay yaparken; TİTCK Fiyat, Mevzuat, Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Akif Akbulat, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Güvenlik Finansmanı Daire Başkanı Ahmet Oğuz Sarıca, SGK GSS Genel Müdürlüğü’nden Dr. Rasim Köselerli, AİFD Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Bağcı, Tıp Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali Rıza Üçer, İEİS Genel Sekreteri Turgut Tokgöz de konuşmacı olarak katıldı.

  

 

 

 

 

Panel sonrası kapanış konuşması yapan TEB II. Başkanı Ecz. Arman Üney şunları kaydetti: 

‘Eczacı Odaları Yönetici Eğitim Semineri’ne kamu bürokratları, ilaç sanayi temsilcileri, akademisyenler, TEB Merkez Heyeti, TEB Denetleme Kurulu, TEB Yüksek Haysiyet Divanı, Eczacılık Akademisi ve Gençlik Komisyonu üyeleri ile 53 eczacı odamızdan 65 yöneticimiz katıldı. Toplam 93 katılımcımız vardı. 29 konuşmacı ve moderatör bizlerle görüşlerini paylaştılar. Ülke, sağlık ve ilaç politikaları başlıkları altında sektörün tüm temsilcilerinin görüşlerini aldık.’