23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Ulusal egemenliğin ilk adımının atıldığı ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yılını kutlamanın sevincini yaşamaktayız.

94 yıl önce bugün kurulan Meclis, Kurtuluş Savaşı’nın en sancılı döneminde umutsuzluk, yoksulluk ve çaresizliğin egemen olduğu bir dönemde açılmış ve milletin bağımsızlığını sağlayarak Türkiye’nin geleceğine ışık tutan önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yurdumuzun dört bir köşesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan bu günün önemini, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarını düşündükçe çok daha iyi anlıyoruz. Çünkü; Türk insanı, Cumhuriyet'le yurttaş konumuna yükselmiş, demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığını yaşamıştır.

Bin yıllık bir mesleğin ve güçlü bir meslek örgütünün mensupları olarak, Atatürk devrimlerinin bizlere sağladığı, bilimden güç alan ve çağdaşlığı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini çok iyi bildiğimizi bir kez daha tekrarlıyor; tüm çocuklarımızın ve ülkesi için çaba gösteren herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

 

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ