2. Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı Sona Erdi


TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak'ın açış konuşmasıyla başlayan toplantı, eczacı odası başkan ve yöneticilerinin konuşmalarıyla devam etti.

 

 

Mal Fazlaları ve İlaç Fiyat Kararnamesi Taslağı ile ilgili gündemin tartışıldığı toplantıda konuşan Ecz. Erdoğan Çolak, İlaç Fiyat Kararnamesi taslağında peşin iskontoların kaldırılması ve mal fazlalarının yasaklanması konusunun önemli olduğuna vurgu yaparak, konuyu eczacı odası başkan ve yöneticilerinin görüşlerine açtı. 

Çolak, ''Buradan çıkacak karar bizim için çok önemli. Bizler de Merkez Heyetimizde konuyu konuşup yol almaya çalışacağız. Ortak fikir, ortak akıl ve ortak irade son derece önemli' şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Daha sonra İlaç Fiyat Kararnamasi Taslağı ile ilgili olarak bir sunum yapan TEB Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun Kızılay, fiyatların belirlenmesi, fiyat değerlendirme komisyonunun çalışma usülleri, fiyat müraacatları, referans fiyat değişimleri, kar oranları, fiyat değişimleri maddelerindeki değişim ve düzenlemeler konusunda bilgi verdi.

 


Toplantıya katılan eczacı odası başkanları görüşlerini ilettiler. Eczane ekonomilerine büyük bir darbe vuracağı konusunda görüş birliğine varılan konu ile ilgili olarak, odalarda üyeleri bilgilendirme ve görüş alışverişi yapılması, merkez heyetinin ise sn bakanlarla ve sn müsteşarlar dahil bürokraside gerekli bilgilendirmenin ve girişimlerin yapılmasına, sektör dernekleri ile görüşülmesine ve önümüzdeki günlerde tekrar biraraya gelinmesine karar verildi.

 

Yaklaşık 5 saat süren toplantı, bir yol haritası çizilmesine karar verilmesinin ardından sona erdi.