Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyon Toplantısı Sona Erdi

Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu ikinci toplantısını 30.04.2014 tarihinde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Bülent Varel başkanlığında Ankara’da gerçekleştirdi.

Toplantının ilk oturumunda, 12.02.2014 tarihli toplantıda alınan kararlar ile ilgili yapılan çalışmalar görüşüldü. Ardından, Hastane Eczacılığı Eğitimi Programının içeriğinin belirlenmesi ile ilgili görüşler alındı; bünyelerinde kurdukları kamu eczacıları komisyonu ile ilgili çalışmaları bildiren eczacı odalarının bildirimleri komisyon üyelerine aktarıldı.

Toplantının öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumunda, komisyon üyelerinin taleplerine istinaden, Eczacı Bilgi Sistemini tanıtmak üzere kısa bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında, 12.04.2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik incelendi ve Yönetmelik konusunda komisyon üyelerinin görüşleri alındı.

Komisyon toplantısında ayrıca kamuda görev yapan eczacıların, görev yetki ve sorumluluklarının tam olarak belirlenmemesinden kaynaklanan etik sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerileri değerlendirildi; kamuda görev yapmakta olup eczacı odasına kayıtlı olmayan eczacıların eczacı odalarına kayıt olma konusunda bilgilendirilmesi için yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.