İthal İlaç Temini Konusunda SGK ile Anlaşması Olan Tek Tedarikçi TEB’dir!

 

BASIN AÇIKLAMASI

Ä°thal Ä°laç Temini Konusunda SGK ile AnlaÅŸması Olan Tek Tedarikçi TEB’dir!

 

Değerli Basın Mensupları,

Birkaç gündür bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, BirliÄŸimiz dışında bazı firmaların da ithal ilaç konusunda tedarikçi olduÄŸu, SGK ile anlaÅŸma yaptıkları ve 24 bin 200 eczane ile iÅŸbirliÄŸi içinde oldukları yönünde bilgiler yer almaktadır. Åžunu açık ve net bir ÅŸekilde belirtmek isteriz ki; bu tür açıklamaların gerçeklerle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur! SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TÄ°TCK) web sayfası üzerinden yayımladığı Yurt Dışından Ä°laç Tedarik Edilecek Listesi’ne bakıldığında da, BirliÄŸimiz dışında hiçbir firma ya da Kurumun SGK ile anlaÅŸması olmadığı açıkça görülmektedir. SGK ile anlaÅŸması olan Yurt Dışından Ä°laç Temin Edebilecek tek tedarikçi kurum Türk Eczacıları BirliÄŸi’dir. Dolayısıyla, resmi hiçbir geçerliliÄŸi bulunmayan, kendini SGK ile anlaÅŸma yapmış gibi göstererek hastalarımızı aldatmaya çalışan bu kiÅŸi ya da firmalara itibar edilmemesini önemle vurgulamak isteriz.

Resmi bir belgeyle çabucak ortaya çıkabilecek bir konuda çekinmeden, utanmadan, sıkılmadan yalana baÅŸvuran kiÅŸi ya da firmalardan, hastanın menfaatini korumasını ve etik davranmasını nasıl bekleyebiliriz? Ä°smini duyurabilmek için yalan beyanlarla hastalarımızı aldatan bu tür firmaların getireceÄŸi ilaca nasıl güveneceÄŸiz?

Kamu kurumu niteliÄŸinde bir meslek örgütü olan Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak; ÅŸimdiye kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da hastanın ve kamunun yararını bir arada saÄŸlamaya devam edecek ve böylesi tek amacı kar etmek olan kiÅŸi ve firmaların karşısında olmayı sürdüreceÄŸiz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ MERKEZ HEYETÄ°