ACIMIZ, ÜZÜNTÜMÜZ, İSYANIMIZ ÇOK BÜYÜK!


BASIN AÇIKLAMASI


ACIMIZ, ÜZÜNTÜMÜZ, İSYANIMIZ ÇOK BÜYÜK!

ŞİDDET BU KEZ 4 MESLEKTAŞIMIZIN CANINI ALDI!


Bugün Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi eczanesinde meydana gelen elim olay sonrasında üç meslektaşımız ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. Acımız ve üzüntümüz kelimelere dökülemeyecek kadar büyüktür. Yaşamını yitiren meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eczacı camiasına başsağlığı diliyoruz.

Toplumumuzun tüm alanlarına sirayet eden şiddet eğilimi, her yeni gün bir vaka ile karşımıza çıkıyor. Toplumsal olarak yaşadığımız bu kırılma ise, bireysel şiddeti giderek körüklüyor ve yaygınlaştırıyor.

Hastane eczanesinde yaşanılan bu korkunç olay da şiddetin yaşam alanlarımıza nasıl nüfus ettiğinin bir göstergesi olmuştur. Bu bağlamda sağlıkta şiddet, tek boyutlu olarak ele alınamayacak, sonuçlara odaklanarak ortadan kaldırılamayacak bir olgudur. Şiddetin nedenlerine eğilerek bunları ortadan kaldıracak bir perspektiften yoksun olan tüm çözüm arayışlarının sonuçsuz kalacağı açıktır. Toplumumuzun bu şiddet döngüsünden kurtulabilmesi, sağlıklı bir toplum yapısına kavuşulabilmesi ve insanlarımızın huzur içerisinde yaşayabilmesi için başta devletin, kurumların ve politika yapıcıların acilen adım atması ve önlemler alması artık kaçınılmaz bir hale gelmiştir.


Yıllardır büyük özveri ve emeklerle insan sağlığına hizmet etmiş meslektaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza sabır diliyoruz.

Basına ve Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ