TEB Merkez Heyeti Sağlık Bakanı’nı Ziyaret Etti

TEB Merkez Heyeti SaÄŸlık Bakanı’nı Ziyaret Etti

Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti, SaÄŸlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep AkdaÄŸ’a saÄŸlık bakanlığı görevine geliÅŸi sebebiyle tebrik ziyaretinde bulunarak görevinde baÅŸarılar diledi. Bakanlık toplantı salonunda gerçekleÅŸtirilen görüÅŸmede TEB Merkez Heyeti SaÄŸlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep AkdaÄŸ’a eczacıların öncelikli olarak yaÅŸadığı sorunlarla ilgili olarak Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin görüÅŸlerini içeren bir dosya sundu.

Genel hatlarıyla toplantıda ÅŸu konular görüÅŸüldü:

  • Kamu eczacılarımızın yaÅŸadığı sorunların çözüme kavuÅŸturulması
  • Eczane levhaları ve geçiÅŸ süreci
  • Eczanelerde sıcaklık - nem takibi konusu ile ilgili düzenlemeler
  • Yeni Eczacılık Hizmet Modeli -  Smart Eczane Projesi
  • Kayıt ve onay belgesi bulunmaması nedeni ile gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı il/ilçe müdürlüklerinin eczanelerdeki denetim ve idari para cezası uygulamaları
  • Eczacıların Stok düzeltme hakkı talebi
  • Eczanelerde çalışan destek personelin eÄŸitimi

Toplantıya Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti’nden TEB BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, TEB II. BaÅŸkanı Ecz. Sinan Usta, TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, TEB Saymanı Ecz. M. Ä°brahim Özkol, Dr. Ecz. Harun Kızılay, Ecz. Kubilay Aydın, Ecz. Mehmet Emin Beyaz, Ecz. Cem Mercül, Ecz. Kerem Zabun ve TEB Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Bülent Varel katıldı.

SaÄŸlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep AkdaÄŸ eczacıların yaÅŸadıkları sorunları ayrıntılı bir ÅŸekilde dinleyerek bu sorunların çözümü için gerekli talimatları vereceÄŸini ve tüm çalışmaların da hızlı bir ÅŸekilde yapılacağını Merkez Heyetimize bildirdi.

 MeslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ