BASIN AÇIKLAMASI: ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI

ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI


Geçtiğimiz hafta arda arda gerçekleşen, yüreklerimizi yakan Diyarbarkır, Van, Elazığ ve Bitlis’deki terör saldırılarının yaraları henüz sarılmamışken hain terör bu kez, bir çiftin en mutlu günü olan düğünlerinde çoğunluğu çocuk ve kadın masum sivilleri, üstelik 12-14 yaşlarında bir başka çocuğu canlı bomba yaparak alçakça hedef aldı. Son dört yılda beşinci kez terör saldırısına uğrayan Gaziantep'te Cumartesi gecesi yaşanan kanlı saldırıda 54 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Bu sabah ise Şanlıurfa Viranşehir’de polis aracına yapılan saldırıda bir polisimiz şehit oldu, üç polisimiz yaralandı.

Ülkemizin bir uçurumun eşiğinden döndüğü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplumsal barışa, kardeşliğe ve huzura her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, teröre ve şiddete geçit vermemek için toplum olarak birlik olma, el ele verme, tahrikler ve provokasyonlar karşısında sağduyulu davranma zamanıdır.
Patlayan bombalar, katliamlar, terör, ölüm ve gözyaşı bu ülkenin kaderi değildir. Sağlığın ve insan hayatının değerini çok iyi bilen bir mesleğin mensupları olarak ölümlere karşı hayatı; nefrete, şiddete ve teröre karşı bir arada yaşamı inatla savunmaya devam edeceğiz.

Ülkemizi Ortadoğu ülkeleri benzeri sonu gelmez çatışmalara sürüklemeye, kaos ortamına çekerek bizleri ölümlere alıştırmaya çalışan kirli emel sahiplerini bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Gaziantep'te düğün alanını hedef alan terör saldırısı sonucunda yaşamını yitiren 54 yurttaşımıza ve bu sabah Şanlıurfa’daki saldırıda şehit düşen polisimize Allah’tan rahmet; acılı ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı; yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ