ULUSAL EGEMENLİĞİN YEGANE TEMSİLCİSİ GAZİ TBMM’NİN AÇILIŞINI SELAMLIYORUZ

ULUSAL EGEMENLİĞİN YEGANE TEMSÄ°LCÄ°SÄ° GAZÄ° TBMM’NÄ°N AÇILIÅžINI SELAMLIYORUZ


Ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen ancak yurttaÅŸlarımızın kahramanca direniÅŸi ile püskürtülen 15 Temmuz hain darbe giriÅŸimi sırasında alçakça bir saldırıya uÄŸrayarak ikinci kez Gazi olan, ulusal egemenliÄŸin yegâne temsilcisi Meclisimizin 1 Ekim’deki açılışını selamlıyor, demokrasimize yönelik bu korkunç ve kanlı darbe giriÅŸimini bir kez daha kınıyoruz.

Darbe giriÅŸimi esnasında ve hemen sonrasında Yüce Meclis’teki tüm partilerin bir araya gelmesiyle oluÅŸan toplumsal mutabakatın korunmasının ve sürdürülmesinin ülkemizin geleceÄŸinin teminatı olduÄŸuna sonuna kadar inanıyoruz.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak; seçilmiÅŸ hükümete, demokrasiye ve parlamentoya karşı gerçekleÅŸtirilen bu menfur giriÅŸimin yarattığı sorunların, toplumsal düzeyde ancak ve ancak daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve daha fazla hukuk ile çözülebileceÄŸini düÅŸünüyoruz. Bu nedenle ülkemizin “olaÄŸanüstü hal” koÅŸullarından biran önce kurtulması ve demokrasinin kurum ve kuralları ile yeniden güçlü bir ÅŸekilde tesisinin zaruri olduÄŸuna inanıyoruz. Bu çerçevede, darbecilere karşı mücadelenin Meclis çatısı altında, özgürlük, demokrasi ve adalet ilkeleri doÄŸrultusunda etkin bir ÅŸekilde yürütülmesinin ve 15 Temmuz sonrası süreçte çeÅŸitli sebeplerle bazı meslektaÅŸlarımızın yaÅŸadığı maÄŸduriyetlerin biran önce giderilerek haklarının iade edilmesinin en büyük temennimiz olduÄŸunu ifade ediyoruz.

Türk Eczacıları BirliÄŸi ve Eczacı Odaları, darbelere ve darbecilere karşı olduÄŸunu her zaman ifade etmiÅŸ, demokratik sosyal hukuk devletini savunmuÅŸ ve bu konuda en net tavrı sergilemiÅŸ meslek örgütlerinden biridir. Dün olduÄŸu gibi bugün de, Türk Eczacıları BirliÄŸi ve Eczacı Odaları, ulusal egemenliÄŸin yegâne temsilcisi Yüce Meclis’in varlığını tehdit edecek her türlü hain giriÅŸimin karşısında olmaya ve parlamenter sistemi desteklemeye devam edecektir.

Türk Eczacıları BirliÄŸi ve Eczacı Odalarımız darbelere ve darbecilere karşı tavrını bu kadar açıkça ifade etmiÅŸken, 15 Temmuz sonrası Ä°stanbul Eczacı Odamız, kimi çarpıtma, haksız itham, hedef gösterme ve yönlendirmeler neticesinde yaratılan kara bir propaganda ile maÄŸdur edilmektedir. GeçmiÅŸten bugüne darbeler ve darbeciler karşısında net bir tavır sergilemiÅŸ ve 15 Temmuz darbe giriÅŸimine karşı tutumunu ilk günden açıkça belirtmiÅŸ olan Odamızın karşı karşıya bırakıldığı haksız durumun ve içine düÅŸürüldüÄŸü maÄŸduriyetin kabul edilmesi mümkün deÄŸildir. Odamıza karşı açılan ve yürütülmekte olan dava ile de bu süreç büyük bir haksızlığa ve maÄŸduriyete dönüÅŸmüÅŸtür. Ä°stanbul Eczacı Odamız tüm diÄŸer Odalarımız gibi eczacı meslektaÅŸlarımız tarafından demokratik usullere göre seçilmiÅŸ meÅŸru bir yönetime sahiptir. Oda Yönetiminin açılmış olan bu dava ile görevden alınmak istenmesi demokrasimize ve adalet duygusuna zarar vermektedir. Söz konusu davanın geri çekilmesinin 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası demokrasiye duyduÄŸumuz inancın bir kez daha perçinlendiÄŸi sürece en uygun tavır olacağına inanmaktayız.

Demokratik meÅŸruiyetin en önemli kaynaklarından birisinin sandık olduÄŸunu, “seçimle gelenin ancak ve yalnızca seçimle gitmesi” ilkesinin demokrasinin evrensel kuralı olduÄŸu gerçeÄŸini akıllarımızdan hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Bu düÅŸüncelerle, 15 Temmuz Hain Darbe GiriÅŸimini bir kez daha kınıyor, insan haklarına ve özgürlüklerine dayalı demokratik sosyal hukuk devleti olmamızın garantisi olan Yüce Meclisimize yeni yasama döneminde baÅŸarılar diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ MERKEZ HEYETÄ°