İstihdam Ve Girişimcilik Komisyonu Çalışmaları

İstihdam Ve Girişimcilik Komisyonu Çalışmaları


Eczacıların istihdam alanlarını genişletmek, projeler, hibeler ve fonlar aracılığıyla eczacı girişimciliğini teşvik etmek, eczacıların alırken kazanmasını sağlamak, eczanede yapılan sabit sermaye yatırımlarının maliyetlerini düşürmek gibi amaçları bulunan İstihdam ve Girişimcilik Komisyonu, ikinci toplantısını 26 Ekim 2016 günü Ankara Midi Otel’de yaptı.

Başkanlığını TEB 40 ıncı Dönem Merkez Heyeti üyesi Ecz. M. Emin Beyaz’ın yaptığı komisyonun ikinci toplantısına Trabzon Eczacı Odası’nı temsilen Ecz. Nazlı Uslu, Kastamonu Eczacı Odası’ndan Ecz. Uygar Şimşek, Aksaray Eczacı Odasından Ecz. Halil Durukafa, Yozgat Eczacı Odası’ndan Ecz. Ömer Şahin katıldı. Ecz. Atilla Aşan (Bursa), Ecz. Hakan Özcan (Erzurum), Ecz. Ahmet Atalay (Tekirdağ), Ecz. Ümit Aralp (Sakarya) ise mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Toplantıda 40 ıncı Dönemde Eczacı Kart projesinde gelinen aşama, Satış & Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Hakan Duran tarafından katılımcılara sunum şeklinde aktarıldı. Projenin kart dağıtımı aşamaları ve gelecek hedefleri ile ilgili bilgi verildi.

İkinci Eczacılık ile ilgili olarak, mesul müdür eczacı, ikinci eczacı ve yardımcı eczacıların yasal görev tanımlarının yapılmasının hukuki sorumluluk, ücret adaletsizliklerini giderme vb açılardan son derece önemli olduğuna ve Komisyon’un Merkez Heyeti’ne bu konuda görev verilmesi için tavsiye kararını iletmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Arkasından, KOSGEB, AB ve TÜBİTAK Projeleri ile ilgili değerlendirme yapıldı. Komisyon üyelerinden Ecz. Uygar Şimşek ve Ecz. Ömer Şahin’in, bir sonraki toplantıya kadar KOSGEB Hibeleri Faydalanma Rehberi hazırlamasına karar verildi. Komisyon Başkanı Ecz. M.Emin Beyaz ve beraberindeki heyetin TÜBİTAK’ı ziyaret ederek Horizon 2020 projesi ile ilgili bilgi alması kararlaştırıldı.

Komisyon üyesi Ecz. Halil Durukafa, Kırşehir Bölgesi için geliştirilen NES (Nöbetçi Eczacı Sistemi) ile ilgili bir sunum yaptı. Konu ile ilgili başta TEB Bilgi İşlem Birimi olmak üzere çalışma yapan diğer birim ve Odalardan bilgi toplanarak var olan nöbet sistemlerinin değerlendirilmesine karar verildi.