Barış ve İstikrar İçin Biriz, Birlikteyiz!


Barış ve İstikrar İçin Biriz, Birlikteyiz!

Bu sabah saatlerinde Adana Valiliği açık otoparkında yaşanan patlamada resmi açıklamalara göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybederken, 5’i ağır olmak üzere 33 vatandaşımız da yaralandı. Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası olarak bu hain terör saldırısını düzenleyenleri lanetliyor; insanlarımızın sağlık, huzur ve barış içinde korkusuzca yaşadığı bir ülke isteğimizi bir kez daha haykırmak istiyoruz.

Bu korkunç hadisenin bugün Adana’da 54 Eczacı Odası’ndan yüzlerce eczacının katılımıyla başlayan ve 3 gün boyunca devam edecek olan; ülke gündemini ve mesleki sorunlarımızı değerlendireceğimiz Bölgelerarası Toplantımıza denk gelmesi de, bizler için ayrıca üzücü olmuştur.

Toplumsal barışa, kardeşliğe ve huzura her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, teröre ve şiddete geçit vermemek için toplum olarak bir olma, birlik olma, sağduyulu davranmak ve birbirimize kenetlenmek zamanıdır. İnsan yaşamının ve toplumsal sağlığın değerini çok iyi bilen bir mesleğin mensupları olarak; zihinlerimizde ve bedenlerimizde patlayan bombalara, şiddete ve teröre karşı bir arada yaşamı inatla savunmaya devam edeceğimizi; kör şiddet ve terörün ruhlarımızı asla ve asla teslim alamayacağını vurgulamak istiyoruz.

Bu gök altında huzur içinde kardeşçe yaşama irademize kasteden; ülkemizi büyük bir kaosun girdabına çekerek bizleri kana, ölüme ve gözyaşına alıştırmaya çalışanları lanetliyor; Adana’daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; acılı ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı; yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ ve 54 BÖLGE ECZACI ODASI