Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e Kamu Eczacılarının Sorunları Aktarıldı

1 Aralık 2016 tarihinde (bugün) SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸarı Sayın Prof. Dr. Eyüp GümüÅŸ’e ziyaret gerçekleÅŸtirilerek kamu eczacılarının sorunları iletildi.

Ziyarete Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Bülent Varel, Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu üyeleri Ecz. Didem Aksoy, Uzm. Ecz. Ersin Güner, Uzm. Ecz. Gülcan Uryan, Ecz. Aykut Çavdar ve komisyon sekreteri Ecz. Betül Can katıldılar.

Toplantıda kamuda çalışan özellikle saÄŸlık bakanlığı bünyesinde çalışan eczacıların karşılaÅŸtıkları sorunlar ile yapılabilecek iyileÅŸtirmeler kendilerine aktarıldı.

GörüÅŸmede aÅŸağıda belirtilen ana gündem maddeleri görüÅŸüldü:

  1. 0,75 olan mevcut ek ödeme katsayısının diÅŸ hekimleri ile birlikte deÄŸerlendirilerek 1,1’e yükseltilmesi
  2. Uzman eczacılar için (5) ile eczacılar için (2,5) olan tavan ek ödeme tutarına esas katsayıları arasındaki farkın azaltılması (diÅŸ hekimlerinde bu oranlar (7) ile (5) ÅŸeklinde düzenlenmiÅŸtir.)
  3. Kamu hastanelerinin eczanelerinde de özel hastanelerde olduÄŸu gibi mutlak suretle eczacı mesul müdür bulunmasının saÄŸlanması
  4. Eczacıların iÅŸleyiÅŸle alakalı olarak baÄŸlı bulundukları makam kargaÅŸasını ortadan kaldırmak için hastane organizasyon ÅŸemasında BaÅŸhekim Yardımcılığı, Ä°dari Mali Hizmetler MüdürlüÄŸü ve SaÄŸlık Bakım Hizmetleri MüdürlüÄŸü yanı sıra Eczacılık Hizmetleri MüdürlüÄŸü kadrolarının açılması ve bu kadrolara eczacıların atanması