SMART ECZANE PROJESİ 2. ULUSAL YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

SMART ECZANE PROJESİ 2. ULUSAL YAYGINLAŞTIRMA EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

 


Smart Eczane Projesi’nin Ulusal Yaygınlaştırma Programı İkinci Eğitimi 1-5 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Nisan 2015’te yapılan ve sekiz eczacı odamızın katıldığı ilk eğitimin ardından, 8-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında Smart Eczane Projesi Eğitici Eğitimini tamamlayıp uygulamaya başlayan eczacı odası sayısı 36’ye çıkmıştı.

1-5 Aralık 2016 tarihleri arasında iki grup halinde yapılan olan eğitimlere Isparta, Zonguldak, Afyon, Çanakkale, Karaman, Burdur, Yozgat, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Sivas, Van, Mardin, Amasya ve Adıyaman Eczacı Odalarımızdan toplam 68 eczacımız katılarak sertifikalarını aldı.

Eğitimler; Proje Genel Koordinatörü TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Ecz. Ecz. Mike Rouse (ACPE-ABD), Doç. Dr. Arijana Mestrovic (PharmExpert-Hırvatistan), Doç. Dr. Şule Apikoğlu Rabuş (Marmara Üniversitesi), Ecz. Evrim Çakıl (Antalya Eczacı Odası), Ecz. Özgür Öztürk (Samsun Eczacı Odası), Ecz. Koray Kaya (Manisa Eczacı Odası) tarafından verildi.

Son grubun da tamamlanmasının ardından Proje ile tüm Türkiye’de 260 gönüllü eczacımız kendi bölgelerindeki eczacıları eğitmek üzere Sürekli Mesleki Gelişim ve Smart Eczane Projesinin ilk modülü olan Astım/ KOAH eğitimini almış oldular.

260 eğitici eczacımız, Nisan 2015’ten bu yana 2000’in üzerinde eczacımızı eğiterek mesleğimiz için önemli bir başarıya imza attılar.

Eğiticilerimizi, eğitici eczacılarımızı ve bu eğitimlere katılan tüm meslektaşlarımızı eczacının mesleki gelişimine ve hasta sağlığına kattıkları değer için kutluyoruz. Mesleğimizi hep beraber daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz.