BASIN AÇIKLAMASI

 

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları,

Türk Eczacıları Birliği, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ve İstanbul Eczacı Odası’nın düzenlediği 13. Türkiye Eczacılık Kongresi bileşenleri olarak,

Tüm Türkiye’den 25.000 eczacıyı temsil eden 54 Eczacı Odası ve Kongremize katılan 2.500 meslektaşımız adına,
10 Aralık 2016 tarihinde tam bu noktada patlatılan canlı bombalarla 45 kişinin yaşamına mal olan terör saldırısını kınamak üzere buradayız.

Ülkemizin üzerine kara bulut gibi çöken terör, kanlı yüzünü o gün tam da bu noktada bir kez daha gösterdi. Bugün bir kez daha bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ancak, kınamak ve lanetlemekten ülke olarak yorulduk.

Çünkü, ülkemizin ve dünyanın içine düştüğü bu şiddet sarmalı her gün daha fazla canımıza mal oluyor. Artık daha fazla can kaybetmek, asker, polis, sivil insanın ölümünü seyretmek, sıralı olmayan ölümlere alışmak, alıştırılmak istemiyoruz.

Çağrımız, düşmanlık, kaos ve çatışma ortamını körükleyecek her türlü söz ve eylemin derhal sonlandırılmasıdır.
Çünkü bizler yüzyıllarca birlikte ve kardeşçe yaşamayı çok iyi bilen ataların evlatlarıyız.

Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, dünyaya karşı hep dimdik durmayı başaran ataların evlatlarıyız.

Bugün de, farklı ideolojileriyle, dini inancıyla, hayat görüşüyle Türkiye’nin her yerinden gelen biz eczacılar, teröre karşı durmak için bir arada olduğumuzu söylemek için buradayız.

İnsanca, barış içinde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.

İnsanlığa ve insanca yaşama hakkına ihanet edenler, şunu bilmelidir ki, hain amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.

Beşiktaş saldırısının sembolünde, son dönemdeki patlamalarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye sabır diliyoruz.

Terörü, teröre destek verenleri kınıyoruz; tüm gücümüzle, nefretle lanetliyoruz.

Yeter artık! Diyoruz.

54 BÖLGE ECZACI ODASI ADINA TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
VE TÜM ECZACI KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ