Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı’nın 4 üncüsü Çorum’da Gerçekleşti

Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı’nın 4 üncüsü Çorum’da GerçekleÅŸti

"Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı"nın 4’üncüsü 9-10 Åžubat 2017 tarihlerinde Çorum’da gerçekleÅŸtirildi.

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gerçekleÅŸtirilen Çalıştay’ın açılış programına Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Ecz.Lütfiye Ä°lksen CeritoÄŸlu Kurt, Çorum Belediye BaÅŸkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan Kurum BaÅŸkanı Dr.Hakkı Gürsöz, Kurum BaÅŸkan Yardımcısı Dr. Ali Alkan, TÄ°TCK Eczaneler ve Ecza Depoları Ruhsat Daire BaÅŸkanı Uzm. Ecz. Fatma Bekar ile Kurum’da görevli eczacılar; Türk Eczacıları BirliÄŸi’nden II. BaÅŸkan Ecz. Sinan Usta, Genel Sekreter Ecz.Arman Üney, Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ümran PelenkoÄŸlu, Denetleme Kurulu Üyesi Ecz.Aylin Yalçınkaya ile Koordinatör Ecz.ÇiÄŸdem Okman Kılcı katıldılar. Çalıştay’a Adana, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, EskiÅŸehir, GümüÅŸhane, Ä°stanbul, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Konya, NevÅŸehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Yalova Ä°l SaÄŸlık Müdürlüklerinin temsilcileri ve Ä°stanbul, Adana, Konya, Samsun, EskiÅŸehir, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Elazığ, Kastamonu, Sivas, Tokat, Çorum, Amasya, Yozgat, NevÅŸehir Eczacı Odalarından Oda BaÅŸkanları ve yöneticileri katıldılar.

Açılış konuÅŸmalarında TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, muvazaa konusunda son 4-5 yıldır yapılan çalışmaların meyvelerini almaya baÅŸladıklarını ifade etti. Muvazaa ile etkin mücadele konusunda Ä°l SaÄŸlık Müdürlükleri ve Türk Eczacıları BirliÄŸi ve eczacı odaları olarak birlikte çalışmalarının önemine ve gerekliliÄŸine dikkat çekti.

TÄ°TCK BaÅŸkanı Dr.Hakkı Gürsöz ise konuÅŸmasında, bir saÄŸlık mesleÄŸindeki muvazaayı anlamanın güç olduÄŸunu, Eczacılık TüzüÄŸü’nde de muvazaayla ilgili maddeler olduÄŸunu hatırlatarak, yapılan tüm çalışmalara raÄŸmen muvazaalı eczane sayısını sıfırlayamadıklarını ancak çalıştaylarla bu konuda önemli bir aÅŸama kaydettiklerini dile getirdi.

2016 yılında 100’den fazla muvazaalı eczane hakkında iÅŸlem yaptıklarını açıklayan Gürsöz, "Ä°stanbul’da 27 eczanenin faaliyetine son verildiÄŸini, Türkiye genelinde bulunan 25 bin eczanenin belki bir kaç yüzünde yaÅŸanan bu sorun nedeni ile tüm sektörün zan altında kaldığını, bu mücadelede en baÅŸta görevin kendilerine ve Türk Eczacıları BirliÄŸi’ne düÅŸtüÄŸünü belirtti.

Ä°ki gün süren çalıştayda TÄ°TCK ve Türk Eczacıları BirliÄŸi yetkilileri ile, Ä°stanbul, Adana ve Diyarbakır Eczacı Odalarının temsilcileri, katılımcılara muvazaa ve bölgelerindeki uygulamalar ile ilgili bilgi ve deneyimlerini aktardılar. Çalıştay’da muvazaa ile mücadele için yürütülen kapsamlı çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleÅŸtirildi ve soru-cevap kısmı yapıldı.