Sağlık Uygulama Tebliğinin İlaçla İlgili Maddeleri Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında 03.03.2017 tarihinde, “SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinin Ä°laçla Ä°lgili Maddeleri Hakkında “ bir duyuru yayımlanmış olup, duyuruda;

“BilindiÄŸi üzere; 18.02.2017 tarih, 29983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan “Sosyal Güvenlik Kurumu SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸ” ile SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinin (SUT) bazı maddelerinde deÄŸiÅŸiklik yapılmıştır. SUT’un “4.1.3 - Ä°laç kullanımına esas saÄŸlık raporlarının düzenlenmesi” baÅŸlıklı maddesinin 9 uncu fıkrasında; “SaÄŸlık raporları, SUT deÄŸiÅŸikliÄŸi olması halinde yeni hükümlere uygun olması kaydıyla süresi sonuna kadar geçerlidir. DeÄŸiÅŸiklik sonrası SUT hükümlerine uygun olmayan raporlar, SUT’un 4.1.3(6) fıkrası kapsamında yeni hükümlere uygun hale getirilebildiÄŸi takdirde geçerli olacaktır. (Kurumca süresi sonuna kadar geçerli olacağı duyurulan raporlar hariç.)” hükmü yer almakta olup; oluÅŸabilecek hasta maÄŸduriyetlerini önlemek amacıyla bu TebliÄŸ ile düzenleme yapılmış olan ilaç gruplarına ait aÅŸağıda yer alan açıklamalar dikkate alınacaktır.

1) Aynı TebliÄŸ ile daha önce Ek-4/C listesinde yer alan ve yurt dışından temin edilen “aflibersept” etken maddeli ilaçlar Ek-4/A listesine dahil edilmiÅŸtir. TebliÄŸin yürürlük tarihi olan 01.03.2017 tarihinden önce tedaviye baÅŸlanmış ve rapor düzenlenmiÅŸ hastaların tedavileri devam edecek olup; SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinin ilgili diÄŸer hükümlerine uygun olmak koÅŸuluyla raporları süresi sonuna kadar geçerlidir.

2) Aynı TebliÄŸ eki “Hasta Katılım Payından Muaf Ä°laçlar Listesi (Ek-4/D) 15.4 maddesine “15.4.1.9. Enteral beslenme ürünleri (E70.3, E74.9, E80.3, E80.4, E80.5, E80.6, E80.7, E88.0, E88.2 ve E88.9 kodlarında muafiyet kapsamında bulunmamaktadır.)” cümlesi eklenmiÅŸ olup; 01.03.2017 tarihinden önce tedaviye baÅŸlanmış ve rapor düzenlenmiÅŸ hastaların tedavileri devam edecek olup SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinin ilgili diÄŸer hükümlerine uygun olmak koÅŸuluyla raporları süresi sonuna kadar geçerlidir.” denilmektedir.

Duyuru metni ekte iletilmekte olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Duyuru metni için tıklayınız.