8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği Ankara’da Gerçekleştirildi


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü EtkinliÄŸi Ankara’da GerçekleÅŸtirildi

Eczacılar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Ankara’da buluÅŸtular.

11 Mart Cumartesi günü gerçekleÅŸen etkinlik kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın eczacılar, sabah saatlerinde ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Kalabalık bir grup halinde katılım saÄŸlayan kadın eczacılar, TEB Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. F. Esin Demirtok Ä°yiel, Ecz. Ümran PelenkoÄŸlu ve Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Aylin Yalçınkaya öncülüÄŸündeki Heyet ile birlikte Anıtkabir mozolesine çelenk bıraktılar.

Ata’nın huzurunda baÅŸlayan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinliÄŸi öÄŸle yemeÄŸi ve söyleÅŸi ile devam etti.

Daha sonra, TEB Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyeleri, eczacı odalarının baÅŸkan ve yöneticileri ile eÅŸleri, dekanlar, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, eczacılık fakültesi öÄŸrencileri ve Ankaralı eczacılardan oluÅŸan yaklaşık 500 kadın eczacının katılımıyla, Gazeteci-Yazar Ä°smail Küçükkaya ile bir söyleÅŸi gerçekleÅŸtirildi. SöyleÅŸi sonrasında tüm katılımcılara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleme aldığı “NUTUK” kitabı hediye edildi.

SöyleÅŸi öncesinde, TEB Merkez Heyeti adına konuÅŸan Ecz. F. Esin Demirtok Ä°yiel, Cumhuriyet kadınlarını selamlayarak konuÅŸmasına baÅŸladı. Ä°yiel, mesleÄŸine sahip çıkan tüm eczacı kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutladı ve gelenlere teÅŸekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan TEB BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, tüm emekçi kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak baÅŸladığı konuÅŸmasında; bu önemli günde kadınların trajik hikayelerle deÄŸil, toplumda hak ettiÄŸi yeri bulduÄŸu ve hor görülmediÄŸi, dışlanmadığı, emeÄŸinin küçümsenmediÄŸi, baÅŸarılarının görünür kılındığı bir ÅŸekilde anılması gerektiÄŸini belirtti.

Ardından Gazeteci Ä°smail Küçükkaya sahneye çıktı. Yaklaşık 2 saat süren söyleÅŸisine ilgi oldukça büyüktü.