SMART ECZANE YENİLEME EĞİTİMİ 8-9 NİSAN 2017 TARİHLERİ ARASINDA ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SMART ECZANE YENÄ°LEME EĞİTÄ°MÄ° 8-9 NÄ°SAN 2017 TARÄ°HLERÄ° ARASINDA ANKARA’DA GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°


BirliÄŸimizin, eczacıların nitelikli ilaç hizmetinin yanında hasta takibi ve hasta güvenliÄŸi sorumlusu olarak iÅŸlevlerinin geniÅŸletilmesi yönündeki vizyonunun bir parçası olarak baÅŸlattığı SMART Eczane Programı tüm hızıyla geliÅŸmeye devam ediyor.

SMART Eczane Programının ülkemiz genelinde yaygınlaÅŸtırılmasına destek sunan Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanı Sayın Hakkı Gürsöz ve TÄ°TCK bürokratları ile 170 Bölge Eczacı Odası koordinatörü ve eÄŸitici eczacımız, 8-9 Nisan 2017 tarihinde, Ankara’da gerçekleÅŸtirilen Yenileme EÄŸitimi’nde bir araya geldiler.

YoÄŸun bir program dahilinde 2 gün süren eÄŸitimler, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri ve SMART Eczane Program Koordinatörü Ecz. Arman Üney’in açılış konuÅŸması ile baÅŸladı. Sayın Ecz. Arman ÜNEY, konuÅŸmasında SMART ECZANE Programının yeni bir eczacılık hizmet modelinin temel taşı olduÄŸunu aktardı. Üney, giderek güçlenen bu deÄŸiÅŸim kültürünün ülkemiz eczacıları için bir canlanma ve yenilenme sürecinin ilk adımlarını baÅŸlattığını ifade ederek, Programa dahil olan 3500’ü aÅŸkın eczacımız ile birlikte üretilen saÄŸlık kazanımlarına vurgu yaptı.

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanı Sayın Dr. Hakkı Gürsöz’de yapmış olduÄŸu açılış konuÅŸmasında SMART Eczane programının vizyon ve hedeflerini Kurum olarak paylaÅŸtıklarını, Programın Türk Eczacıları BirliÄŸi ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde yürütülmesi adına ortak çalışma sürecinin baÅŸlatıldığını, SMART Eczacılık uygulamalarının ülke geneline yaygınlaÅŸtırılması sürecinde her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarını ifade etti.

SMART Eczane Programı Danışmanları, Amerikan Eczacılık EÄŸitimi Akreditasyon Kurulu Mesleki Ä°ÅŸler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Ecz. Mike Rouse ve Pharma Expert EÄŸitim ve Yeterlilik GeliÅŸimi Birimi BaÅŸkanı Doç. Dr. Ecz. Arijana Mestrovic de yaptıkları açılış konuÅŸmalarında, SMART Eczane Programının iki yıllık süre içerisinde geldiÄŸi aÅŸamadan duydukları memnuniyeti belirterek Programın uluslararası platformlarda da dikkat çeken ve takip edilen uygulamalar arasında yer almaya baÅŸladığını ifade ettiler.

Açılış konuÅŸmalarından sonra, eÄŸitim programı Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi EÄŸiticisi Doç. Dr. Buket AKSU’nun “Eczacılık MesleÄŸi için –DeÄŸer- Üretmek” baÅŸlıklı sunumu ile devam etti.

Programın öÄŸleden sonraki bölümünde koordinatör ve eÄŸitici eczacılarımız kendi bölgelerindeki iyi uygulama örneklerine yer verdikleri etkileyici vaka sunumları ile SMART Eczane Programının teoriden pratiÄŸe nasıl aktarıldığını katılımcılara ve Bakanlığımızın deÄŸerli temsilcilerine aktarma fırsatı buldular.

Yenileme eÄŸitimi kapsamında ayrıca Program Danışmanları Doç. Dr. Arijana MESTROVIÇ ve Ecz. Mike ROUSE moderatörlüÄŸünde “Eczane Merkezli Yeniliklere Öncülük Etmek – Liderlik ve Motivasyon” ve “Eczanelerde Yeni Hizmetlerin Uygulanmasında Zorluklar ve KolaylaÅŸtırıcılar” baÅŸlıklı iki çalıştay gerçekleÅŸtirildi. EÄŸitime katılan eczacıları ayrıca Doç. Dr. Buket AKSU’nun moderatörlüÄŸünde gerçekleÅŸtirilen “EÄŸitici Olarak Niteliklerimizi GeliÅŸtirmek” baÅŸlıklı çalıştaya da katıldılar.

Ä°ki günlük yoÄŸun eÄŸitim programı sürecinde Türk Eczacıları BirliÄŸi Proje Ekibi tarafından, SMART Eczane Programı ile gerek hasta gerekse eczacılarımız düzeyinde edinilen olumlu kazanımlar, sayısal veriler ve Programın ülkemiz genelinde daha etkin daha yaygın bir düzeye getirilebilmesi adına tüm taraflara düÅŸen rol ve sorumluluklara iliÅŸkin olarak bilgilendirici sunumlar gerçekleÅŸtirildi.