Eczanelerin Tıbbi Malzeme Temini Sözleşmesi İşlemleri Hakkında

Eczanelerin Tıbbi Malzeme Temini Sözleşmesi İşlemleri Hakkında

Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 03.05.2017 tarihinde imzalanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Ek Protokol” kapsamında Birliğimiz tarafından bastırılan 2017 yılı sözleşme formları ile, protokol eki olarak imzalanan Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temini Sözleşme Formları, sözleşme yenilemek ve Kurumla ilk kez sözleşme yapmak isteyen eczacılarımıza ulaştırılmak üzere Bölge Eczacı Odalarına gönderilmiştir.

Tıbbi Malzeme Temini sözleşmesinin ilk kez yapılacak olması itibariyle, sözleşme formu içeriği ve form ekinde teslim edilmesi gereken belgeler ve genel uygulamalar ile ilgili olarak eczacı odalarımızdan ve üyelerimizden Birliğimize ulaşan çok sayıda sorunun ve talebin yanıtlandırılması ve ülke genelinde uygulama birliği sağlanarak sözleşme işlemlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde yürütülmesi amacıyla, Birliğimiz ile Kurum yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda açıklık getirilen hususlar şu şekildedir:

1) Tıbbi Malzeme Sözleşme Formları da eczacı odaları tarafından ilaç temini sözleşmelerinin teslim edildiği SSGM’lere toplu olarak teslim edilecektir.

2)Tıbbi Malzeme Temini için sözleşme yapacak eczacılarımız, tıbbi malzeme ekranına giriş için de Medula Eczane Ekranına erişimde kullandıkları kullanıcı adı ve şifreleri kullanacaklardır. Dönem sonlandırması için SSGM’den ayrıca bir şifre alınması gerekecek olup, bu şifrelerin sözleşme formlarının toplu olarak SSGM’ye teslimi sonrasında, SSGM tarafından toplu olarak eczacı odasına teslim edilebilmesi ve eczacı odası tarafından eczacılarımıza ulaştırılması mümkündür.

3) Sözleşme formları üzerine yazılacak olan tarih, eczacı ile Kurum arasında sözleşmenin imzalanacağı tarihtir. Eczacı odası tarafından toplu olarak teslim edilecek sözleşme formlarına, formların SSGM’ye ulaştırılacağı tarih yazılabilecektir.

4)Tıbbi Malzeme Temini Sözleşmesi ekinde eczacılarımız tarafından teslim edilecek evraklarla ilgili olarak yapılması gereken işlemler şu şekildedir:

5) Sözleşme Başvuru Formu (EK-6/2) içerisinde yer alan “Eczane Tanımlayıcı No” ibaresi, TITUBB Kayıt Numarasını ifade etmektedir.

TITUBB Kayıt Numarası, https://titubb.titck.gov.tr/Forms/FirmaBasvuru.aspx linki aracılığıyla sorgulanabilen, açılan linkte vergi veya TC kimlik no ve bulunduğu il bilgileri girildikten sonra ekrana gelen, 13 haneli, 266-267 ile başlayan firma tanımlayıcı kod numarasıdır.

6) Talebimiz üzerine, Kurum tarafından 26.05.2017 tarihinde yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu 2017 Yılı Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzeme Sözleşmesi ile İlgili Müesseselerin Dikkatine” başlıklı duyuru ile, Ayakta Tedavide Kullanılan Hazır Tıbbi Malzeme Sözleşme Süresinin 30.06.2017 günü mesai bitimine kadar uzatıldığı ve halihazırda Kurumla sözleşme yapmış satış merkezleri de dahil olmak üzere şahıs ödemesi olarak düzenlenen reçete bedellerinin 30.06.2017 tarihine kadar ödenmeye devam edeceği bildirilmiştir.”

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ