Rehber Eczanem (SMART) Diyabet Modülü Eğitimleri Başladı

Rehber Eczanem (SMART) Diyabet Modülü Eğitimleri Başladı

Rehber Eczanem (SMART) Programı kapsamında diyabet modülü eğitici eğitimleri 13 Ağustos 2017’de (bugün) başladı. 13-19 Ağustos 2017 tarihleri boyunca devam edecek eğitimlerde 54 Bölge Eczacı Odasından gelen eczacılar eğitim alacaklar.

Toplantının bugünkü açılışında konuşma yapan TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney; daha önce Smart Eczane olarak bilinen programın, bundan sonra Rehber Eczanem olarak yoluna devam edeceğini belirterek program kapsamında gelinen son noktayı ve istatiksel verileri eczacılarla paylaştı.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şule Rabuş tarafından sunulan teorik diyabet eğitimi sonrasında insülin kalemi ve glukometre kullanımlarına ilişkin pratik uygulamalar yapıldı ve eczacılara diyabet ile ilgili ölçüm cihazlarının kullanımı anlatıldı.

Rehber Eczanem (Smart) Programı Ulusal Eğiticisi Ecz. S. Özgür Öztürk ise Rehber Eczanem (Smart) Portalı ve hasta takip süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Eğitim eczacıların gruplar halinde sürdürdükleri vaka çalışmaları ile son buldu.

12 Eczacı Odasından 35 eczacının katıldığı eğitim sonunda eczacılara Diyabet Modülü Eğitimi Katılım Belgeleri takdim edildi.