Rehber Eczanem Programı Sağlık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Demircan’a Tanıtıldı

Rehber Eczanem Programı SaÄŸlık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Demircan’a Tanıtıldı

Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Rehber Eczanem (Smart) Programı danışmanları,  17.08.2017 tarihinde Avrupa ülkelerindeki eczacılık uygulamaları ve Rehber Eczanem (Smart) Programı hakkında gelinen aÅŸamayı ve sürdürülen çalışmaları aktarmak üzere T.C. SaÄŸlık Bakanı Sayın Dr.Ahmet Demircan’a bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi. GörüÅŸmeye SaÄŸlık Bakanı MüsteÅŸarı Sayın Prof. Dr. Eyüp GümüÅŸ, MüsteÅŸar Yardımcısı Sayın Dr. Åžuayip Birinci ve TÄ°TCK BaÅŸkanı Sayın Dr. Hakkı Gürsöz de katıldı.

Toplantıda, Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, Türk Eczacıları BirliÄŸi II. BaÅŸkanı Ecz. Sinan Usta, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. Mehmet Ä°brahim Özkol, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. Ümran PelenkoÄŸlu,  Ecz. Ferda Esin Demirtok Ä°yiel,  Ecz.M.Emin Beyaz, Ecz. Cem Mercül, Ecz. Kubilay Aydın ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Aylin Yalçınkaya ile, Avrupa BirliÄŸi Eczacılık Grubu (PGEU) Genel Sekreteri Ecz. Jurate Svarcaite, Rehber Eczanem (Smart) Programı Danışmanları; Pharma Expert EÄŸitim ve Yeterlilik GeliÅŸimi Birimi BaÅŸkanı Doç. Dr. Ecz. Arijana Mestrovic, Amerikan Eczacılık EÄŸitimi Akreditasyon Kurulu Mesleki Ä°ÅŸler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Ecz. Mike Rouse, Marmara Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi ve TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Åžule ApikoÄŸlu RabuÅŸ ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Planlama ve Koordinasyon Uzmanı Ecz. Vildan Özcan’dan oluÅŸan heyet Rehber Eczanem (Smart) Programı hakkında gelinen aÅŸamayı ve sürdürülen çalışmaları aktardılar.

Toplantıda Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, Rehber Eczanem Programı hakkında Sayın Bakan’a genel bir bilgilendirmede bulundu. Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Rehber Eczanem Programı hakkında gelinen aÅŸamayı, hasta takip süreçlerinden ortaya çıkarılan saÄŸlık kazanımlarını ve programın önümüzdeki dönem hangi hedefler doÄŸrultusunda geliÅŸtirileceÄŸine iliÅŸkin kapsamlı bir sunum gerçekleÅŸtirdi.

Daha sonra söz alan, Avrupa BirliÄŸi Eczacılık Grubu (PGEU) Genel Sekreteri Ecz. Jurate Svarcaite, Rehber Eczanem (Smart) Programı Danışmanları Doç. Dr. Ecz. Arijana Mestrovic ve Ecz. Mike Rouse Rehber Eczanem Programının Avrupa çapında çok önemli bir program olduÄŸunu, uluslararası düzeyde kabul gördüÄŸünü, Programın geliÅŸtirilmesi noktasında Türk Eczacıları BirliÄŸi’ni desteklediklerini ve bu desteÄŸin artarak devam edeceÄŸini aktardılar.

Toplantıya katılan TÄ°TCK BaÅŸkan Sayın Dr. Hakkı Gürsöz de Rehber Eczanem Programının önemine deÄŸinerek, program konusunda Türk Eczacıları BirliÄŸi’ni desteklemeye ve ortak hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Toplantıda söz alan herkesi dikkatle dinleyen Sayın Bakan Rehber Eczanem programının çok önemli bir çalışma olduÄŸunu, saÄŸlık sisteminin önemli bir parçası olan eczacıların vatandaÅŸların ilaca eriÅŸiminde ana unsur olduÄŸunu belirterek eczacılara teÅŸekkür etti. Ä°laç sunumunun dışında hasta danışmanlığı alanında geliÅŸtirilen bu program ile eczacıların hasta saÄŸlığına daha çok katkı sunacaklarına inandığını söyledi. Her hastanın özel ilgi gerektirdiÄŸinin altını çizen Sayın Bakan hasta takibinin önemine deÄŸindi. Bakanlık olarak programı desteklemeye devam edeceklerini belirten Sayın Bakan, saÄŸlıklı yaÅŸamanın insan haklarının en temelinde yatan bir hak olduÄŸunu, bu hakkın kullanılabilir olmasını temin eden saÄŸlık hizmetlerine katılan eczacıların da çok önemli bir görevi yerine getirdiÄŸini belirtti.